on

Sustenabilitatea, motorul dezvoltarii produselor si solutiilor locale Saint-Gobain Romania

31 iulie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Saint-Gobain Romania produce si distribuie materiale si solutii care imbunatatesc spatiile de locuit si viata de zi cu zi ale oamenilor de pretutindeni, reintarindu-si permanent angajamentul de a genera si sustine economia circulara si de a implementa solutii sustenabile cu impact local ridicat.

Grupul Saint-Gobain a implementat si adaptat constant un sistem de economie circulara bazat in mare masura pe productia locala, ce isi propune sa eficientizeze utilizarea resurselor si sa reduca impactul asupra mediului inconjurator, punand accent, in acelasi timp, pe starea de bine si confortul  oamenilor. Sistemul economiei circulare este implementat in fabricile din Romania, avand o abordare in trei pasi: reducere-reutilizare-reciclare.

La nivel local, compania se mandreste cu o serie de produse de top realizate exclusiv in Romania. Cel mai nou produs realizat exclusiv local este PrimeView Protect, fabricat in situl industrial Pietta Glass Working din Valenii de Munte, cu sticla speciala SGG DIAMANT, produsa la fabrica Saint-Gobain Glass din Calarasi. PrimeView Protect este un perete despartitor din sticla ce poate fi fixat pe blaturi, birouri, mese, asigurand astfel distantarea fizica recomandata intre persoane.

Saint-Gobain ramane unul dintre cei mai mari investitori straini in Romania, dar mai ales un lider in ceea ce priveste constructiile ecologice, solutiile si produsele sustenabile. Pentru companie, a produce local inseamna a produce sustenabil, de aceea investim in retehnologizarea si modernizarea permanenta a liniilor noastre de productie si a siturilor noastre industriale. In plus, productia locala presupune si scaderea semnificativa a amprentei de carbon, datorita faptului ca produsele nu mai trebuie sa fie transportate din alte tari.

Ne bucuram ca in aceasta perioada speciala am remarcat o tendinta crescuta a consumatorilor de a acorda o importanta ridicata productiei locale, mai ales daca aceasta presupune o abordare orientata spre protectia mediului inconjurator.”, declara Ovidiu Pascutiu, CEO al Grupului Saint-Gobain in Romania.

Atat la nivel global, cat si la nivel local, una dintre cele mai mari provocari pentru companie este aceea de a se asigura ca produsele Saint-Gobain sunt prima alegere in construirea sau renovarea unui numar cat mai ridicat de cladiri, concomitent cu reducerea risipei de resurse si folosirea materialelor produse local. Astfel, pentru a se asigura ca toate criteriile sunt respectate, Saint-Gobain a dezvoltat SCORE, un instrument analitic si un accelerator ce faciliteaza evaluarea performantei produselor de constructie in conformitate cu criteriile de sustenabilitate, luand in considerare cinci categorii de indicatori, precum energia, climatul, sanatatea, economia circulara, consumul redus de apa si crearea de valoare adaugata la nivel local. Pentru Saint-Gobain, un produs sustenabil este unul cu un impact redus asupra mediului si asupra sanatatii oamenilor, pe parcursul intregului sau ciclu de viata si care ofera confort in utilizare beneficiarilor si eficienta energetica cladirilor.

 

Despre Saint-Gobain

Cu o vasta experienta si capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, creeaza, produce si distribuie materiale si solutii care contribuie la bunastarea si viitorul fiecaruia dintre noi.  Acestea pot fi gasite pretutindeni, in locurile in care traim si in viata de zi cu zi: in cladiri, transporturi, infrastructura si in multe aplicatii industriale. Ele ofera confort, performanta si siguranta, abordand provocarile legate de constructie durabila, de eficienta utilizarii resurselor si de schimbarile climatice. Cu vanzari de 42,6 miliarde de euro in 2019, Saint-Gobain opereaza in 68 de tari si are peste 170.000 de angajati. In Romania, Saint-Gobain furnizeaza produse si solutii din gamele Abrasives, Brodrene Dahl, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips si Weber, cu aproximativ 1800 de angajati si opereaza 22 de linii de productie in 13 situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava si Valenii de Munte.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Dezvoltatorii care livreaza apartamente fara certificat energetic risca amenzi - 15 aprilie 2010 Dezvoltatorii care livreaza apartamente fara certificat energetic risca amenzi - 15 aprilie 2010
Platiti sa aiba grija de casa Platiti sa aiba grija de casa
Complex rezidential de 60 mil. euro in Militari Complex rezidential de 60 mil. euro in Militari
Scaderea numarului de tranzactii anunta ieftinirea locuintelor Scaderea numarului de tranzactii anunta ieftinirea locuintelor
Gigacaloria, o sperietoare Gigacaloria, o sperietoare
Autovehicule, locuinte, fabrici conectate: solutiile inteligente Bosch fac viata de zi cu zi mai usoara Autovehicule, locuinte, fabrici conectate: solutiile inteligente Bosch fac viata de zi cu zi mai usoara

Vezi mai multe articole