Tavane fotoluminiscente pentru camera copiilor

17 iunie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Camera copiilor trebuie amenajata cu mare atentie, astfel incat sa le ofere celor mici senzatia ca fac parte dintr-un basm si ca au alaturi personajele preferate. Inainte de a incepe amenajarea acestui spatiu, puneti pe hartie preferintele copilului si trasati in
linii mari catre ce culori, accesorii, piese de mobilier si decoratiuni ar trebui sa va indreptati atentia. Dupa rezolvarea acestor aspecte veti spune ca este simplu sa decorati peretii camerei prin alegerea personajelor din benzile desenate sau a unor tablouri cu imagini vesele. Cu siguranta nu v-ati gandit ca in timpul noptii copilul trebuie sa se simta in spatiul sau la fel de familiar si confortabil. Frica de intuneric ii face pe unii copii ca perceapa propria camera doar ca spatiul de joaca din timpul zilei, apoi sa-l refuze imediat ce lumina a disparut. Pentru aceste momente de adaptare, au fost inventate modalitati inedite de amenajare care sa faca mediul prietenos pentru copil si in timpul noptii.
 
Prin realizarea unui tavan fotoluminiscent cu modele diverse precum cer instelat, zane, nave spatiale, ingerasi, norisori veseli sau castele cu printese, orice camera devine spectaculoasa.  Este realizat din placi de polistiren, iar functia de baza este oferita de un compozit polimeric ce emite lumina in intuneric fara niciun consum de energie electrica. Prin particularitatile lui speciale, acest polimer ofera o larga aplicabilitate in multe domenii de activitate desi initial el a fost realizat pentru a servi semnalizarilor si avertizarilor luminoase in industria electrotehnica si chimica. Lumineaza in intuneric peste 8 ore - lumina discreta si in amenajarea camerelor pentru copii efectul magic este garantat. Stelutele sunt vizibile doar noaptea, in timpul zilei tavanul devine alb ca in orice alta camera.
 
Suportul sau tavanul pe care se monteaza placile de plafon fals trebuie sa fie uscat, curat si stabil. Pentru un montaj corect se recomanda sa incepeti montajul din centrul camerei catre laterale. Pentru lipire utilizati un adeziv pentru placi de polistiren fara solventi si nu incercati sa vopsiti sau sa zugraviti tavanul pentru ca se pierde efectul luminos. Aceste placi se incarca prin expunerea la lumina solara, prin urmare este important ca in timpul zilei sa lasati lumina naturala sa patrunda in interiorul camerei. De asemenea, utile sunt si tuburile fluorescente (cu lumina alba sau violet) sau becurile tip economizor cu lumina rece fiind nevoie de minim 25 de minute de expunere. Becurile normale cu incandescenta nu sunt recomandate pentru reincarcare. Acest plafon fals din polistiren, este non-toxic, nu contine fosfor, metale grele sau alti compusi chimici periculosi pentru sanatate sau mediul inconjurator.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum alegi corect biroul copilului Cum alegi corect biroul copilului
Camera copilului. Nu doar decoratii, ci pretexte pentru joaca Camera copilului. Nu doar decoratii, ci pretexte pentru joaca
Idei pentru amenajarea dormitorului unui baietel Idei pentru amenajarea dormitorului unui baietel
Amenajarea camerei copilului Amenajarea camerei copilului
Personalizarea mobilei prin pictura Personalizarea mobilei prin pictura
Camera copilului, sfaturi si idei Camera copilului, sfaturi si idei

Vezi mai multe articole