Terapia prin culori

Terapia prin culorile designului interior

13 decembrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Intr-o lume in care totul se intampla la o viteza cu care ne e din ce in ce mai greu sa tinem pasul, tindem sa ne agatam de orice element care ne scoate din aceasta stare de agitatie. In ultimii ani, cromoterapia – terapia prin colori, a castigat din ce in mai mult teren si a devenit o metoda de relaxare si terapie la indemana.

Principiile terapiei prin culori sunt folosite de designerii interiori pentru a crea o atmosfera concordanta cu scopul fiecarei incaperi: birou, dormitor, living room etc.  Pentru ca fiecare culoare induce o anumita stare de spirit, alegerea directiei de amenajare capata o importanta si mai mare.

Verdele, desi este o culoare puternica, in terapia prin culori este considerat neutru si este folosit pentru induce o stare de relaxare, dar nu una profunda. Datorita acestor calitati, este potrivit pentru folosirea lui in amenajarea unui living room.

Fiind una dintre cele mai puternice culori ale spectrului cromatic, rosul are calitatea de a ameliora oboseala cronica sau anxietatea. Daca ai un program incarcat si putin timp pentru relaxare, alege calea usoara si amenajeaza-ti dormitorul folosind tonuri de rosu.

Deoarece stimuleaza inspiratia si creativitatea, galbenul este culoarea pe care persoanele ce lucreaza in industrii trebuie sa o ia in considerare atunci cand isi amenajeaza spatiul de lucru sau biroul.

Albastrul este culoarea pe care trebuie sa o iei in considerare daca vrei ca spatiul pe care il amenajezi sa aiba un efect profund calmant, care are si un efect de diminuare a agresivitatii. De asemenea, aceasta alegere de culoare poate avea un impact si asupra capacitatii de a sintetiza ideile, oferindu-ti o coerenta sporita.

Terapia prin culori, desi inca nu este folosita la intregul ei potential, este o metoda facila de a iti influenta starea de spirit fara a depune un efort considerabil in aceasta directie.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Structuri arhitecturale din beton si fier Structuri arhitecturale din beton si fier
Reguli simple de design pe care poti sa le aplici atunci cand iti decorezi casa Reguli simple de design pe care poti sa le aplici atunci cand iti decorezi casa
Amenajarea spatiului urban Amenajarea spatiului urban
Arhitectura neconventionala - Xanadu Dome Home Arhitectura neconventionala - Xanadu Dome Home
Senzori in infrarosu Senzori in infrarosu
Cum se construieste o casa din lemn Cum se construieste o casa din lemn

Vezi mai multe articole