Odată cu venirea sezonului rece, proprietarii de case se preocupă să asigure încălzirea locuințelor într-un mod cât mai eficient și economic. Termoșemineele pe peleți reprezintă o soluție bună, având un cost inițial mai mic, în comparație cu centralele pe peleți. Află din acest articol unde se pretează să folosești termoșeminee peleți și de unde să faci o achiziție cu un excelent raport calitate-preț!
Termoșemineele pe peleți sunt prietenoase cu mediul
Termoșemineele pe peleți sunt echipamente de încălzire eficiente și ecologice, care utilizează peleții pentru a furniza căldură. Peleții sunt un biocombustibil produs din resturi de lemn presate și reprezintă o alternativă excelentă pentru încălzirea locuinței, datorită eficienței lor ridicate și impactului redus asupra mediului.
Spre deosebire de încălzirea pe lemne, care este mai populară, cea prin peleți este superioară, din punct de vedere al protejării mediului. Optând pentru termoșeminee pe peleți, te vei bucura de o ardere mai curată și de confort, pentru că nu va mai fi nevoie să cumperi lemne, să le spargi, să le depozitezi într-o incintă spațioasă sau să le lași la uscat.Peleții produc mai puține emisii de carbon și mai puțină cenușă în timp ce ard, față de lemne, contribuind astfel la reducerea poluării. De asemenea, peleții sunt uniformi și compacți, favorizând o ardere constantă și controlabilă, care reduce consumul de combustibil și oferă o soluție ecologică pentru încălzire.
Modele de termoșeminee și în ce sisteme pot fi integrate
Există mai multe modele de termoșeminee pe peleți. Unele sunt destinate unor suprafețe mai mici, altele pot încălzi suprafețe mai mari. Iată câteva tipuri de termoșeminee și care sunt întrebuințările lor:
1. Termoșemineul pe peleți Prity PLW25EH, 27kW, cu pompă de circulație, vas de expansiune, automatizare și tiraj forțat
Cu ajutorul său se poate încălzi o suprafață de până la 250 de metri pătrați, în cazul încălzirii prin calorifere, sau de până la 300 mp, în cazul încălzirii în pardoseală. Acest model performant combină eficiența energetică și funcționalitatea modernă, pentru a oferi o soluție eficientă și ecologică de încălzire. Puterea sa termică este cuprinsă între 25 kW și 30 kW, având capacitatea de a încălzi 11 calorifere. Consumul de peleți variază între 1,7 și 5,9 kg pe oră, în funcție de cerințele de încălzire ale spațiului și de condițiile exterioare. Termoșemineul vine la pachet cu vas de expansiune și aerisitor automat, iar separat i se pot adăuga o supapă de siguranță și un termostat de cameră.
2. Termoșemineu pe peleti, Prity PLW11PEH Design, cu față din sticlă panoramică, 13kW, pompă de circulație, vas de expansiune, automatizare, tiraj forțat
Cu o putere de 13kW și o capacitate de încălzire pentru spații între 70 și 130 de metri pătrați, acest model este potrivit pentru locuințe sau spații de dimensiuni medii. Este echipat cu o pompă Grundfos de înaltă eficiență, cu vas de expansiune, aerisitor automat și sistem de curățare a fumului, pentru o funcționare optimă și o întreținere ușoară. Fața panoramică din sticlă termorezistentă îi oferă un aspect elegant și plăcut. Buncărul termoșemineului are o capacitate de 18 kg, iar consumul de peleți este cuprins între 0,8 și 2,8 kg pe oră. Și acest model se pretează atât pentru încălzirea prin calorifere, cât și pentru cea în pardoseală, fiind destinat instalațiilor la care se montează boilere termoelectrice sau puffere.
3. Termoșemineul pe peleți Prity PLW11EH, 13kW, cu pompă de circulatie, vas de expansiune, automatizare, tiraj forțat
Modelul este mai accesibil față de cele anterioare și vine la pachet cu o automatizare completă, o pompă Grundfos de înaltă eficiență și cu vas de expansiune, fiind ideal pentru încălzirea locuințelor medii. Dintre avantajele sale se remarcă acela al controlului Wi-Fi, prin aplicația Shelly Cloud, ce permite gestionarea de la distanță a termoșemineului. În plus, include un display colorat cu touch și meniu în limba română, facilitând utilizarea intuitivă.
Avantaje pe care le obții de la termoșeminee pe peleți
Termoșemineele pe peleți au, de obicei, o putere termică mai mică decât cele pe lemne, însă pot fi mai potrivite pentru încălzirea locuințelor mici sau medii, datorită eficienței în utilizarea peleților. Dacă îți dorești termoșeminee din teracotă sau termoșeminee de peste 25kW sau 30kW, te poți orienta către cele pe lemne.
Termoșemineele pe peleți au avantajul că se întrețin foarte ușor, dispunând de sisteme de curățare automată a fumului. Prin comparație, la soba pe lemne este nevoie de o curățare regulată a cenușii și a coșului de fum, pentru o funcționare optimă și pentru siguranța în locuință.
În plus, prin faptul că peleții sunt confecționați din resturi de lemn, aceste termoșeminee au un impact mai mic asupra mediului și reprezintă o alegere mai sustenabilă decât încălzirea oferită de soba, termoșemineul sau centrala pe lemne.
La Utilul poți găsi atât termoșeminee pe peleți, cât și termoșeminee cu laterale din teracotă sau termoșeminee pe lemne, cu puteri termice diferite, în funcție de necesități. Poți opta atât pentru echipamente de 25kW, 30kW, dar și pentru termoșeminee cu puteri mai mici. Echipamentele sunt realizate din fontă și din alte materiale rezistente (oțel, teracotă, sticlă termorezistentă), care asigură eficiența și durabilitatea termoșemineelor. Tot din oferta Utilul poți selecta și o sobă modernă din fontă sau oțel, cu laterale din teracotă sau un șemineu din fontă, pe lemne, la pachet cu o manușă termorezistentă și mâner din fontă pentru tava de cenușă.
Comentarii
Nu exista comentarii.