Electrosemineu amplasat pe coltul peretelui

Electrosemineul – Element de decor si sursa suplimentara de caldura

23 ianuarie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Prezența unui șemineu într-o încăpere va crea întotdeauna o atmosferă rustică și intimă, un cadru ideal pentru povești frumoase de iarnă. Însă nici una dintre poveștile de iarnă în care apare un șemineu în fundal, nu descrie și efortul depus pentru realizarea acelei ambianțe de vis. De la buștenii ce trebuie cumpărați și tăiați, la cantitatea de căldură ce se pierde pe horn și nevoia de a-l curăța periodic, toate aceste aspecte pot fi considerate o povară pentru mulți dintre noi.

Electroșemineul este soluția ideală pentru cei care vor să se bucure de prezența unui element de decor de poveste, dar nu vor să depună nici un efort în acest sens (cu excepția celui financiar determinat de achiziționarea și consumul de energie electric implicat în utilizarea sa).
Electroșemineul combină farmecul tradițional al șemineului cu tehnologia modernă a surselor suplimentare de căldură. Considerăm electroșemineul a fi o sursă adițională de căldură, pentru că acesta funcționează asemenea unui radiator, neavând puterea de a încălzi întreaga locuință. Mai mult decât atât, datorită costului ridicat implicat de consumul de energie electrică, aceasta nu este o soluție eficientă pentru încălzirea locuinței.

Sistemul de funcționare al unui electroșemineu este destul de simplu: în interiorul său se regăsesc bobine de metal care se încălzesc automat în momentul în care electroșemineul este pornit. Pe lângă aceste bobine, electroșemineul este prevăzut și cu un ventilator care împinge căldura în interiorul camerei. Nu trebuie să îți faci griji din cauza zgomotelor emise de ventilator, pentru că acesta este silențios.
Ținând cont de principiul său de funcționare, electroșemineul nu irosește nici un pic de căldură și, mai mult decât atât, la atingere este rece. Astfel, electroșemineul nu prezintă nici un pericol pentru copii. Pentru a fi prevăzător, este totuși indicat să nu lași materiale inflamabile în apropierea sa.

Frumusețea electroșemineului constă în capacitatea de redare a flăcărilor. Acest lucru este realizat prin prezența unui bec și procedeul de refractare a luminii. Lumina este refractată conform unui tipar tri-dimensional, ce determină apariția imaginii unor flăcări pâlpâitoare.
Electroșemineele sunt soluția perfectă pentru cei care doresc să se bucure de un element de decor cochet ce adună laolaltă toate facilitățile modern oferite de o sursă de căldură. Electroșemineul nu necesită nici măcar prezența unui electrician care să asigure instalarea sa corespunzător. Tot ceea ce trebuie să faci este să îl bagi în priză și acesta va umple încăperea cu căldură și farmec.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Bed Jet – aparatul de aer conditionat care-ti incalzeste patul cum vrei tu Bed Jet – aparatul de aer conditionat care-ti incalzeste patul cum vrei tu
Instalarea centralei termice Instalarea centralei termice
Cea mai mica centrala murala din Romania o gasesti la Avi Compact Cea mai mica centrala murala din Romania o gasesti la Avi Compact
Instalatii conexe centralei termice Instalatii conexe centralei termice
Trecerea la GPL(propan) pentru Incalzirea Locuintei: Beneficii si Proces Trecerea la GPL(propan) pentru Incalzirea Locuintei: Beneficii si Proces
 Tot ce trebuie sa stii despre centralele pe peleti Tot ce trebuie sa stii despre centralele pe peleti

Vezi mai multe articole