Pentru un plus de personalitate da-i spatiului tau o nota de eleganta si stil folosind plinte decorative, cornise si brauri

04 iulie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Casele au stiluri diferite, ca si oamenii. Asa ca am incercat sa aducem o gama variata de plinte decorative: modele, linii si motive diverse, corespunzatoare mai multor linii de design.
Plintele te ajuta sa pui in evidenta la fel de bine un parchet din lemn masiv, laminat sau stratificat, o mocheta , o podea din gresie sau, de ce nu, o dusumea clasica. Cat si elemente decorative pentru perete, ca braurile si tapetul sau tavanele casetate.

Plinte din polimer rigid

La început, ele erau făcute din materiale grele, mai apoi au venit plintele din ipsos. Acum, la cele mai multe magazine găsești plinte din pvc, mdf și alte prescurtări ale plasticului. Dar cele mai bune în raportul calitate-preț-rezistență în timp sunt cele obținute prin extrudare din polimer de înaltă calitate. Adică un polimer dur, de înaltă densitate, care face plinta să fie mult mai ușoară decât cea din ipsos, dar mult mai rezistentă decât cea din plastic. Face față fără probleme unor lovituri mai puternice sau unor șocuri mecanice. Acestea sunt plintele recomandate de noi.

Plinte fiabile și flexibile

Sunt foarte rezistente la umiditate, așa că le puteți alege și pentru bucătării și băi, unde efectul unor plinte decorative poate fi neașteptat de spectaculos. Se montează ușor, fără piese de îmbinare sau colțare: se taie la 45 de grade înainte și apoi se lipesc bucățile între ele. Linia estetică nu are deloc de suferit, punctele de îmbinare fiind invizibile dacă montajul e făcut de buni profesioniști. Suportă orice tip de vopsea, pe bază de apă sau ulei, datorită procesului de preamorsare din fabrică. Trebuie doar să te hotărăști la o culoare.

Brauri decorative:

Dau volum și viață pereților. Le dau formă și personalitate. Sau delimitează spații și creează forme noi. Asta fac niște brâuri de perete bine alese. Completează sau înviorează ținuta locului. Așa cum cureaua ajută o ținută, așa face și un brâu decorativ perete. Cu linii simple sau mai încărcate de diferite motive vegetale și geometrice, brâurile de perete completează arhiectura unui spațiu.

Brâuri decorative perete

Imaginează-ți un perete înalt, gol. Acum adaugă-i, în mintea ta, un brâu decorativ: ca o linie mai groasă care îl încinge dintr-un capăt al altul. Acest brâu, de o lățime de câteva zeci de milimetri, poate fi drept sau cu colțuri rotunde; simplu sau cu motive grecești, romanice sau renascentiste; alb sau colorat. Vezi cum acel perete alb, neterminat, capătă acum formă și stil? Adaugă-i, în minte, cornișe și plinte și ai să vezi de ce o casă, ca să fie casă, are nevoie de toate aceste elemente.

Brâuri rezistente

Făcute din polimer extrudat, adică un material destul de dur încât să reziste la șocuri, dar destul de flexibil încât să fie ușor de montat și versatil în poziționarea pe perete. Poate fi vospit în orice culoare, cu orice tip de vopsea și nu are nevoie de vreun tratament special după: un șters de praf le este suficient. Dacă vrei, îl poți folosi chiar într-o baie sau bucătărie, pentru o notă de eleganță și grandoare. Nu-ți face probleme pentru umiditate, pentru că brâul rezistă.

Cornișa este un element decorativ esențial într-o casă. Dacă o vezi separat de context, poate nu îți spune mare lucru. Dar dacă vezi un ansamblu de cornișe, sau baghete decorative, la îmbinarea dintre un tavan și perete, atunci înțelegi de ce cornișele decorative sunt aproape indispensabile. Cu un obiect aparent simplu, dai consistență designului casei și acoperi orice imperfecțiune dintre tavan și perete.

Cornișe ornamentate și netede Cornișele își au rădăcinile în arhitectura antică grecească. Așa se explică multitudinea și varietatea de cornișe ornamentate. În completarea acestora, avem o selecție numeroasă și de cornișe netede, pentru încăperile care au nevoie de o linie simplă.
Cornișe din poliuretan Cornișele noastre sunt făcute din poliuretan, material superior din punct de vedere calitativ și imposibil de distins de mulurile din ipsos. Poliuretanul înseamnă rezistență mai mare în timp, felxibilitate mai mare la montare și în întrebuințare: poți vopsi cornișele nu numai cu vopsea lavabilă, dar și cu vopsea acrilică. Și le poți întrebuința sub diverse forme.

-Când planifici în ce fel vrei să fie luminată casă, cele două mari opțiuni sunt: un sistem de iluminare indirectă sau un sistem de iluminare directă. Pentru prima variantă, recomandăm folosirea de scafe și chiar anumite tipuri de cornișe. Cunoscute ca scafe tavan, acestea se prind, de fapt, în partea de sus a pereților, pentru ca lumina să se ducă fie pe tavan, fie în lateral, fie să bată în jos; în funcție de cum e așezată scafa.

Scafe, sistem de iluminare indirectă

Scafele sunt aceste prezențe discrete în casa ta, elemente decorative care se integrează în arhitectura peretelui și care îți oferă o lumină caldă și o atmosferă intimă. Sunt ideale atât pentru întreaga suprafață a tavanului, cât și pentru crearea unor zone mici, ca spații de lectură sau de luat masa. Acest sistem de iluminare indirectă poate fi montat în așa fel încât lumina să bată de sus în jos sau de jos în sus sau în lateral. Modelele de scafe au, de cele mai multe ori, linii simple, inspirate din stilul anilor 30 sau din designul minimalist.

- Panourile 3D din burete sunt printre cele mai moderne elemente decorative pentru amenajarea interioara a spatiilor de locuit sau a spatiilor comerciale.

Panourile decorative 3D din burete sunt disponibile in 52 de culori si in 19 modele pentru toate stilurile. Sunt fonoabsorbante, find incadrate in clasa B cu un nivel de 0.85 H (αw) coeficient de absorbtie.

Intretinerea acestor panouri este extrem de usoara: sunt realizate din materiale antistatice. Totusi, la depunerea prafului, ca pe orice corp de mobilier, se utilizeaza o perie moale sau aspiratorul cu o perie pentru tapiterie. De asemenea, petele usoare se indeparteaza cu un burete umed, iar cele de grasime cu un burete inmuiat in detergent diluat. In cazuri extreme de murdarire profunda, se poate inlocui extrem de usor panoul afectat cu unul nou.

Alte avantaje ale panourilor 3D din burete:

Instalare usoara si economica
Permeabilitate la vapori de apa - peretii "respira" tot timpul
Culoare rezistenta in timp - nu este afectata de procesul de curatare

Articol publicat cu sprijinul Elegance-Decor.ro

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Hearst Castle Hearst Castle
Motive geometrice in designul de interior Motive geometrice in designul de interior
Tour of life Tour of life
Cetatea din Lipscani Cetatea din Lipscani
Ziduri care ne deschid, Deschideri care ne inhiba Ziduri care ne deschid, Deschideri care ne inhiba
Hotelul-scoica din Beijing Hotelul-scoica din Beijing

Vezi mai multe articole