Tipuri de baterii pentru cada

14 februarie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cand alegi bateria pentru cada de baie, trebuie sa cunosti din start cateva detalii: bateria va fi montata in marginea cazii sau in perete? Fie in cada, fie in perete, prinderea bateriei se face intr-un singur punct sau in doua? Prinderea se face pe orizontala sau pe verticala? Pentru ca, inainte de a alege o marca sau un tip de baterie pentru cada, trebuie sa tii cont de detaliile tehnice, pentru a nu fi nevoit ulterior sa returnezi bateria cumparata.
 
tipuri baterie cada
In primul rand, clasificarea bateriilor se face in functie de comanda. Mai precis, in functie de numarul de robineti, exista baterii cu monocomanda si cu dubla comanda. Bateria cu monocomanda este mai practica, pentru ca permite amestecul mai omogen si facil al apei calde cu cea rece. Practic, este prevazuta cu un singur robinet, pe bila, din miscarea lui stanga-dreapta se regleaza simultan debitul de apa calda-rece. Bateria cu dubla comanda presupune existenta a doi robineti distincti, unul pentru apa calda si altul pentru cea rece. Reglarea temperaturii apei de la capatul bratului se face prin manevrarea ambilor robineti. De obicei, bateriile cu dubla comanda sunt pe garnitura de cauciuc, cele monocomanda sunt pe bila.
 
De asemenea, bratul bateriei trebuie sa fie suficient de lung, astfel incat apa sa curga direct in cada. Trebuie sa fii atent si la lungimea furtunului dintre baterie si para dusului. Daca va fi prea lung te va incurca, unul scurt va fi ineficient. Pentru cei pretentiosi, exista para de dus prevazuta cu dispozitiv care ajusteaza diametrul orificiilor din para si, implicit, marirea stropilor de apa.
 
In functie de tipul pastilei (bilei), poti alege o baterie cu pastila de ceramica sau de teflon. Bateriile cu pastila de ceramica sunt mai scumpe si au o durata de viata mai lunga. Cele cu pastila de teflon sunt ieftine, dar nu te vor tine prea multi ani. Pastila de teflonul se va deteriora in timp, din cauza impuritatilor din apa.
 
Un detaliu important este existenta perlatorului. Acesta este un mic filtru, asezat atat la capatul bratului bateriei, cat si la capatul perei de dus. Perlatorul impiedica depunerile de calcar, marind durata de viata a bateriei. Calitatea inoxul din care este confectionata bateria si para de dus este foarte importanta. Para de dus cade adesea in cada, iar daca inoxul este ieftin, para se va crapa si sparge de la filet.
 
Garantia bateriei variaza intre 2 si 7 ani, in functie de pret. Evident ca una ieftina nu te va tine prea mult timp. Asa ca, daca nu vrei sa o schimbi anual, nu te zgarci la pret. Alegerea bateriei pentru cada de baie este o chestiune de design si bun gust, dar si o investitie.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pompele submersibile: Inovatie si performanta in gestionarea apei Pompele submersibile: Inovatie si performanta in gestionarea apei
Wilo lansează modulul Isar-BOOST5, soluția eficientă și modernă pentru presiunea optimă a apei Wilo lansează modulul Isar-BOOST5, soluția eficientă și modernă pentru presiunea optimă a apei
Avantajele folosirii unui presostat electronic Avantajele folosirii unui presostat electronic
Instalatiile sanitare din baie Instalatiile sanitare din baie
Obiectele sanitare din casa ta Obiectele sanitare din casa ta
Fose septice: principii de functionare Fose septice: principii de functionare

Vezi mai multe articole