on

Tour of life

04 iulie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Se spune ca suntem calatori prin viata. Desi nu stim unde ne vor purta pasii in aceasta calatorie, nici cand se va termina, trebuie sa invatam sa ne descoperim pe noi, cu bune si rele, cu vise, emotii si esecuri.

De curand S IMMO a anuntat deschiderea oficiala a cladirii de birouri THE MARK, deschidere la care am participat cu drag si ne-am bucurat de un tur pe care nu il vom uita prea curand. “Zborul pasilor”, opera realizata de Aldo Giannotti, ne-a purtat pasi intr-o calatorie a jocului, a maturitatii si a batranetii.

Cladirea THE Mark este situata la intersectia strazilor Buzesti si Calea Grivitei, iar investitia s-a ridicat la peste 45 de milioane de euro.

Proiectat sa reflecte aspiratiile orasului, deschiderea si dorinta de dezvoltare, proiectul THE MARK, propune mediului de afaceri din Bucuresti o noua perspectiva asupra modului de lucru si de viata.

Proiectul THE MARK este creat de unul dintre cei mai recunoscuti arhitecti la nivel international, Chapman Taylor. Este o cladire de birouri inteligenta in care tehnologia de ultima generatie si prezenta artei creeaza atat un spatiu de lucru eficient si confortabil, cat si o experienta inedita. Cladirea are o fatada inteligenta meteo sensibila, care ii confera o vizibilitate excelenta chiar si dupa lasarea intunericului.

Conceptul artistic din interiorul cladirii al THE MARK a fost semnat de nonconformistul Aldo Giannotti. “Zborul pasilor” („Flight of steps”), opera sa realizata in interiorul cladirii, ce include desene si artele spectacolului, ofera noi perspective asupra cladirii. In lucrarea sa, artistul a vizualizat treptele ca pe o metafora ce reprezinta viata omului si parcursul acestuia de la tinerete, pana la varsta inaintata. Fiecare vizitator al cladirii va putea face parte din aceasta experienta.

 

Am avut ocazia sa discutam cateva minute cu Aldo Giannotti si asa am aflat ca cea mai importanta sursa de inspiratie este chiar locul in care se afla, indiferent ca este o cladire sau un spatiu public. “Intotdeauna folosesc si ma inspir din ceea ce ma inconjoara, este foarte important sa stiu unde va fi expusa munca mea, pentru ca inspiratia o regasesc chiar in locul in care urmeaza sa fie expuse lucrarile”.

Cand ai venit prima data in Bucuresti?

Prima data am venit in Bucuresti anul trecut in iunie, atunci am vazut pentru prima data cladirea The Mark, care inca se construia. Apoi am venit inca de doua ori in octombrie si o data in Ianuarie pentru a realiza desenele.

Ai apucat sa vizitezi orasul? Este ceva ce te-a impresionat in mod deosebit?

Iubesc Bucurestiul si as vrea sa ma mut aici, e unul din cele mai interesante locuri pe care le-a vazut in ultimul timp. Imi place arhitectura si faptul ca exista in acelasi loc atat de multe elemente diferite ca si istorie. Intorci capul si vezi o cladire inalta, moderna, apoi ai o cladire socialista, si apoi o cladire in stil eclectic specific frantuzesc, si toate “convietuiesc” impreuna. Este o priveliste haotica si in acelasi timp atat de fascinanta.

Cat a durat sa realizezi toate desenele care compun “Flight of steps”?

Au fost asa: doua saptamani in octombrie si doua saptamani in ianuarie pentru desene si 10 zile pentru a pregati spectacolul pe care il veti vedea in aceasta seara.

In conceptul „Flight of steps” - “Zborul pasilor”, ce semnificatie are scara?

Am incercat sa folosesc scarile, singurul loc care este intotdeauna accesibil, dar de cele mai multe ori invizibil, pentru ca multi folosesc liftul pentru a ajunge la etajele superioare, si sa creez o serie de desene care sa reflecte, ca o metafora, existenta unei vieti, de la copilarie pana la o varsta inaintata. Urcand scarile, oamenii se vor regasi in desene, vor trece prin toate etapele unei vieti, vor gasi amintiri si vor avea parte de o experienta unica.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Seminee ecologice cu design modern Seminee ecologice cu design modern
Casa flamboaianta - Partea I Casa flamboaianta - Partea I
Culori pe stilul tau, in casa ta Culori pe stilul tau, in casa ta
Interioarele vintage din nou la moda Interioarele vintage din nou la moda
Curtea Veche Curtea Veche
Arhitectura japoneza: intre traditional si futurist Arhitectura japoneza: intre traditional si futurist

Vezi mai multe articole