Astfel de cladiri lipsesc insa din Capitala
Nici proiectele oferite de catre dezvoltatori nu ofera alternative
Turnurile rezidentiale moderne sunt inca aproape inexistente in Bucuresti, insa acestea ar putea servi drept o alternativa destul de interesanta, prin eliminarea costului inalt de cumparare a terenurilor, sustin reprezentantii companiei poloneze de consultanta imobiliara REAS, citata de NewsIn.
Potrivit analistilor imobiliari, desi producatorii si-au orientat vizibil activitatile spre proiectele medii si mediu-plus, oferta ramane inca mica in ceea ce priveste diferentierea de la proiect la proiect, acestea fiind destul de omogene, fara prea mult caracter individual si cu un nivel inalt de creatie calitativa in comun. "Ca rezultat, numarul de clienti de clasa medie, cu un venit oficial in crestere progresiva (atat in volum cat si ca valoare) nu prea au din ce alege, deoarece se orienteaza mai mult spre apartamente cu 2-3 camere sau garsoniere pentru familii tinere, decat la apartamente si vile mari", sustin cei de la REAS.
Locuintele la inaltime, mai ieftine decat cele pe pamant
O alta problema pe care polonezii de la REAS au identificat-o pe piata imobiliara din Romania este pretul unui apartament nou. "Raportul dintre costul de dezvoltare (teren + investitie) si pretul de vanzare final al unui metru patrat construit, este perceput de catre cumparatorii finali ca fiind prea mare. Una din solutii ar fi constructia de blocuri inalte, acolo unde parametrii urbanistici permit acest lucru. Acestea ar putea servi drept o alternativa destul de interesanta, prin eliminarea costului inalt de cumparare a terenurilor. Totusi, intrebarea ramane daca producatorii sunt gata sa-si scada o parte din profit pentru a obtine un pret final mai accesibil si daca sunt gata sa contribuie la amenajarea infrastructurii din zona respectiva", a declarat Joanna Iwanowska din partea REAS.
Aceasta mai spune ca un lucru de o mare importanta ramane a fi calitatea produsului final, iar in calitate de produs subintelegem nu doar unitatea rezidentiala/locuinta, proiectul rezidential, portofoliul de unitati sau proiecte, dar si structura, procesul de constituire a obiectului rezidential inclusiv cu toate comunicatiile necesare. "Dupa cum s-a mentionat deja, identificarea problemelor este doar punctul de start, dar foarte important. Dupa identificarea problemelor, ceea ce jucatorii de pe piata imobiliara romana mai au de facut, este sa gaseasca modalitatile de rezolvare a acestor probleme", mai spune consultantul imobiliar.
REAS si-a inaugurat activitatea pe piata rezidentiala romaneasca in 2007 prin efectuarea unui studiu a patru locatii urbane importante: Bucuresti, Arad, Constanta si Timisoara. La ora actuala, compania a finalizat un studiu analitic si de monitorizare pentru piata rezidentiala din Bucuresti care contine o analiza detailata cu date despre nivelul concurentei, cerere si oferta pe anumite segmente, nivelul vanzarilor etc.
Sursa: Curierul national
Comentarii
Nu exista comentarii.