Regulile ospitalitatii s-au schimbat in momentul in care placarile ceramice au depasit granitele delimitate de baie si bucatarie, instalandu-se de ceva vreme in living-uri si dormitoare.
Designerii au impus un nou trend prin utilizarea placilor ceramice in toate spatiile casei. Acum pare chiar demodat sa puneti musafirii sa-si lase pantofii la usa pentru a proteja parchetul sau covoarele din casa. Utilizarea unui material cu viata lunga,
ignifug, rezistent la murdarie si umezeala, estetic si functional va face momentele petrecute cu prietenii mult mai relaxate... doar ati scapat de grija pardoselii.
In amenajarile moderne sunt preferate spatiile deschise, aerisite, cu o zona unitara care sa permita un trafic fara restrictii. Daca nu stiti de unde sa porniti, incercati procesul invers, cu alte cuvinte, ganditi-va la rezultatul final pe care doriti sa-l obtineti. Informati-va, consultati reviste si cataloage de specialitate sau, mai simplu, cereti sfatul unui specialist pentru a reusi sa obtineti combinatia ideala de culori, texturi si modele. Alegerea placilor ceramice o puteti face si in functie de gusturile si preferintele dumneavoastra in materie de design interior.
Este un alt punct de plecare important in crearea ambientului in care sa va simtiti confortabil. Gama de placi ceramice (gresie, faianta, brau, decor) este foarte variata, cu multiple tipuri de finisaje de la mat spre lucios, de la satinat spre sidefat. Si la capitolul texturi puteti alege modele netede, in relief, rustice sau moderne, in functie de preferinta pentru culorile vii, nuantele pastelate, combinatiile clasice de alb si negru, stilul minimalist sau cel incarcat, tipic influentelor clasice.
In living-uri si dormitoare cele mai dese utilizari sunt pentru pardoseli, unde acoperirea cu placi de culoare deschisa lumineaza o camera intunecata si creeaza impresia de spatiu mai amplu, daca se continua cu aceeasi nuanta catre hol sau alta incapere. Placile pentru pardoseala, emailate sau nu, pot fi gasite sub forma patrata, rectangulara, hexagonala sau octogonala si sunt mai dense decat cele destinate peretilor (faianta), pentru a suporta mai bine greutatea si traficul intens.
Unele placi emailate pot decora mese, rafturi sau diverse obiecte de mobilier, acestea fiind mai subtiri, create special in acest scop. Pentru amenajarile de interior mai sunt recomandate categoriile de placi ceramice portelanate glazurate standard sau neglazurate (mate), mozaicate, piatra naturala si marmura, in tendinte fiind inclusiv placarea peretilor cu aceste materiale.
Comentarii
Nu exista comentarii.