Un birou amenajat in mod ideal pentru un proaspat scolar

15 iunie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Copiii cresc intr-un ritm greu de imaginat iar parintii percep uneori mai greu aceste schimbari. Parca mai ieri l-ati dus pentru prima data la gradinita si l-ati ajutat sa invete sa caligrafieze primele litere ale alfabetului. A venit momentul sa mearga la scoala dar parca nu va vine sa credeti ca va pasi intr-un nou ciclu al vietii. Este nerabdator sa se amestece printre copiii mai mari, sa o cunoasca pe doamna invatatoare...
Va avertizam ca acest entuziasm se poate stinge foarte usor daca asteptarile sale sunt peste ceea ce va intalni in aceasta noua etapa a vietii. Pentru a contracara aceasta
perspectiva trebuie sa va luati anumite masuri. O modalitate eficienta de a-i pastra treaz interesul pentru studiu este amenajarea unui birou care sa corespunda nevoilor sale.
Prin urmare va trebui sa luati in calcul in primul rand faptul ca nevoile unui proaspat elev de scoala primara difera atat de cele ale unui copil prescolar cat si de cele ale unui adult. Acesta este foarte receptiv fata de mediul in care traieste si se dezvolta intelectual, nefiind dispus decat foarte rar la concesii.
Amenajarea va trebui sa tina seama de doua considerente de baza: siguranta si utilitatea. Nici aspectul general nu trebuie neglijat. Spatiul trebuie gandit ca un ambient unitar si compact. Va trebui sa asigure toate dotarile necesare dar si un confort sporit menit sa relaxeze elevul si nu sa-l surmeneze.
Biroul este centrul de atractie in jurul caruia graviteaza toate celelalte puncte de interes. Oferta prezenta pe piata in acest moment este foarte vasta. Exista birouri concepute pentru toate varstele si pentru toate gusturile. Puteti opta pentru un birou mic - doar pentru scris - ori pentru unul dotat cu toate componentele necesare: suport pentru monitor, spatiu pentru unitatea PC, rafturi pentru carti, suport pentru DVD-uri etc. Aceste componente pot fi achizitionate si separat, putand fi dispuse in mod ergonomic in jurul biroului. Masa de birou trebuie pozitionata in dreptul ferestrei. In acest fel se va asigura necesarul de lumina naturala pentru un studiu mai putin extenuant.
Un element de baza este si scaunul de birou. Acesta va trebui sa fie neaparat ergonomic, ajustabil atat pe verticala cat si pe orizontala, prevazut cu rotile. Astfel micul elev poate sta mult mai comod in fata biroului, fara a simti disconfortul specific scaunelor clasice.
Este nevoie si de un spatiu pentru depozitarea rechizitelor si a obiectelor personale. Cel mai potrivit in acest caz ar fi un corp mobil cu sertare. Poate fi mutat foarte usor in diverse pozitii, in functie de necesitati. Puteti achizitiona unul mic, potrivit cu varsta copilului, sau  unul de dimensiuni normale, care va putea fi utilizat si ulterior, cand va avea mult mai multe lucruri de depozitat.
Poate cel mai important element din interiorul biroului va fi calculatorul. Speram ca bugetul destinat achizitionarii acestui produs este destul de consistent. Nu pentru ca ar costa foarte mult dar, ca si in cazul altor produse, daca va atrage o oferta de pret este posibil mai degraba sa pierdeti bani decat sa faceti economii. Si asta pentru ca respectivul calculator poate sa aiba ori o configuratie mult prea slaba (si sa fie nevoie ca imediat dupa achizitionare sa ii aduceti imbunatatiri pierzandu-se astfel garantia) ori ca modelul sa fie atat de vechi incat in 2-3 ani sa nu mai gasiti piese de schimb compatibile. Prin urmare sfatul nostru este sa achizitionati un PC de ultima generatie si un monitor LCD pentru o mai buna protejare a vederii.  Atentie totusi la timpul pe care il va petrece micutul dumneavoastra in fata monitorului. Medicii recomanda ca la aceasta varsta copiii sa nu stea in fata calculatorului mai mult de trei ore pe zi. De asemenea este nevoie de pauze de cca 10 minute la intervale de aproximativ o ora. Ideal ar fi ca pe birou sa amplasati si o lampa cu picior flexibil, pentru a putea focaliza lumina pe orice punct de pe masa ori din zona.
De un lucru ar trebui sa tineti seama totusi inainte de a demara amenajarea biroului copilului dumneavoastra: incercati sa pastrati un oarecare aer de seriozitate in ceea ce priveste decorarea. Copilul se va simti mai matur, mai responsabil si nu-i va fi jena sa-si invite prietenii sa-i viziteze biroul. Pe de alta parte, in cazul in care respectati acest sfat, odata cu inaintarea in varsta a acestuia, pe perioada gimnaziului, a studiilor preuniversitare sau chiar in timpul studentiei, schimbarile necesare in ceea ce priveste amenajarea vor fi minime, la fel si cheltuielile.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Intretinerea mobilierului vechi Intretinerea mobilierului vechi
Mobilierul de bucătărie - corpuri și accesorii care nu trebuie să lipsească din nicio proiectare Mobilierul de bucătărie - corpuri și accesorii care nu trebuie să lipsească din nicio proiectare
Alegerea scaunelor de bar: materiale si stiluri Alegerea scaunelor de bar: materiale si stiluri
Accente rustice in case moderne Accente rustice in case moderne
Antichitatile oare chiar au viata fara de moarte? (II) Antichitatile oare chiar au viata fara de moarte? (II)
Ce trebuie sa stiti cand cumparati mobilierul pentru casa Ce trebuie sa stiti cand cumparati mobilierul pentru casa

Vezi mai multe articole