Formele geometrice regulate si mobilierul multifunctional sunt in voga. Iata cateva solutii care sa respecte aceste doua conditii.
Secolul 21, in care navigam de ceva vreme, a adus cu el multe lucruri noi: viteza, calculatoare, internet, concepte noi, forme simple, culori tari, minimalism si... mobilierul multifunctional.
Se ia un cub cu latura de 45 de cm, din Pt, PFL sau OSB si se priveste indelung. Tot indelung se priveste si locuinta in care se afla. Ce poate face un cub intr-o casa?
Masuta sau taburet, in functie de situatie
Cubul in cauza poate indeplini functii multiple, dar noi am ales trei situatii. Asta nu inseamna ca nu te poti gandi si la alte variante.
Spre exemplu, in living, cubul poate fi folosit pe post de masuta de cafea. Confectioneaza-i o husa din material textil, care sa se asorteze cu alte textile folosite deja in camera si iata cum geometria simpla isi gaseste loc in casa ta. Mai mult, daca mai detii inca trei astfel de obiecte, pe care le imbraci in huse asortate, le cuplezi si obtii o masa in toata regula... care poate fi descompusa si folosita ca set de patru tabureti.
In interioarele vesele, se poate opta pentru culori tonice cum ar fi verdele brotacel, oranj, galben si visiniu. Pentru un aspect brut, se pot folosi cuburile ca atare, cu structura la vedere, nefinisata. Stilului hi-tech ii sta bine in texturi metalice. Prin urmare, poti folosi plasa metalica sau chiar folii de tabla pentru a imbraca micul obiect.
Avantajele unei astfel de solutii
> Daca alegi huse detasabile, acestea pot fi usor curatate;
> In cazul in care optezi pentru plasa metalica, aceasta se gaseste la magazinele cu materiale de constructii si este foarte ieftina (sub 10lei/m). Se taie usor cu cutterul sau foarfeca si se poate prinde in capse sau piuneze. Acestea din urma arata mai spectaculos si dau un aer scenografic. Pentru un plus de efect, suportul din lemn poate fi vopsit in diverse culori. Negrul are aspect sobru si pune in evidenta plasa, iar argintiul confera un aspect unitar;
> Vopseaua sub forma de spray este ceva mai scumpa decat cea normala, insa, in magazinele de specialitate poti gasi vopsea cu efect de marmura sau cu patina de vechi... asa ca, inainte de a te decide, arunca un ochi prin Hanul cu Tei, de pe Lipscani si prin alte retele de magazine de profil.
In dormitor, pe post de noptiera
Un alt loc pentru cubul tau este cel de langa pat: o noptiera mica si simpla pe care sa iti asezi ceasul desteptator sau cartea din care citesti seara de seara. Dormitorul clasic cere catifea, de culoarea ciocolatei sau a coniacului (bordeaux), ori alte variante in ton cu spatiul. O alternativa la catifea este reiatul, care textureaza obiectul.
Persoanele mai sofisticate pot alege variante mai complexe, cum ar fi cele care implica decorarea mai amanuntita. Peste husa pot fi aplicate diferite ornamente (strasuri, dantela, snur).
In dormitorul unui copil sunt potrivite culorile vesele. Prin urmare, o solutie adecvata ar fi vopseaua pe baza de lac. Este usor de curatat si de schimbat. Mai mult, il poti implica si pe copil in decorarea mobilierului. In acest sens, poti folosi diferite sabloane pentru a crea formele sale preferate.
Mai functional, ca spatiu de depozitare
Cubului tau i se poate confectiona un capac mobil sau detasabil. Astfel, el devine un bun spatiu de depozitare. Asezat la intrare, poate adaposti instrumentele de curatat pantofii. O decorare ieftina si de efect este autocolantul, in nenumaratele sale variante.
In dressing, poate ascunde multimea de esarfe care nu isi gasesc niciodata un loc al lor. Pentru un aer sic, poti opta pentru o husa de catifea cu accente de organza sau cu strasuri discrete.
Sursa: Evenimentul zilei
Comentarii
Nu exista comentarii.