on

Usa de exterior si usa de interior: sfaturi de alegere si de montare

17 aprilie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca este adevarat ca prima impresie nu se uita niciodata, inseamna ca usa de la intrare joaca un rol foarte important in aceasta situatie. Prin urmare, este indicat ca alegerea acesteia sa fie facuta cu grija, pentru ca impresia vizitatorilor sa ramana una placuta, inca de la primele contacte cu locuinta.

Usa de la intrare

Experienta ne-a demonstrat ca usa de la intrare trebuie sa se asorteze atat cu finisajele exterioare, cat si cu aranjamentele din interior. Aceasta trebuie sa aiba o nuanta cat mai apropiata de cea a pardoseli, in timp ce tocul trebuie sa se asorteze cu pereti sau, eventual, cu lambriul. Prin respectarea acestor aspecte, se va obtine un aspect unitar si continuu. Unul dintre cele mai utilizate si preferate materiale pentru usile de la intrare este metalul, datorita sigurantei pe care acestea o ofera. In plus, finisate corespunzator, acestea pot capata un aspect la fel de elegant precum cel al variantelor similare, din lemn.

Usile metalice mai au si alte avantaje, precum rezistenta la conditii meteo extreme, proprietatile antifonice, termoizolante, ignifuge sau echiparile anti-efractie, ceea ce le face ideale pentru o amenajare reusita. In cazul in care discrepanta dintre exteriorul si interiorul locuintei este pronuntata, exista varianta alegerii unei usi cu doua fete sau chiar colantarea acesteia.

Usa de interior

In ceea ce priveste usa de interior, alegerea trebuie sa tina, de asemenea, cont de restul amenajarii. De obicei, cea mai buna varianta este reprezentata de usa din lemn stratificat. O regula de design spune ca aceasta trebuie asortata cel putin cu fata interioara a usii de la intrare. In plus, pentru o amenajare cat mai eleganta, va trebui selectat cu atentie furnirul aplicat pe usa. Printre variante se numara nuantele de palisandru, wenge, abanos sau stejar alb. In ceea ce priveste furnirul, beneficiarii finali pot opta pentru nervurile orizontale sau pentru cele verticale. Desigur, nonconformistii le pot alege pe ambele, insa nu este neaparat recomandat.

Atat usile de interior, cat si cele de exterior pot fi prevazute cu geamuri. Aceste decupaje realizate de obicei in partea superioara pot oferi o nota distinctiva sporita oricarei locuinte. Geamul poate fi sablat, opac sau poate avea diferite modele, iar pentru o locuinta amenajata in stil clasic poate fi luata in calcul chiar montarea unor vitralii.

Cat despre esenta lemnului preferat pentru usile de interior, ciresul, stejarul, fagul si nucul se numara printre preferatele romanilor. Atentie: alegerea esentei se va face obligatoriu in ton cu o culoare dominanta din incapere.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Dana Maxim

27 iunie, 15:57

Un articol util, multumesc! Am gasit sugestii bune pentru alegerea usilor exterioare si interioare si aici
classenusi.ro/sfaturi/cum-alegem-corect-o-usa-de-exterior/

Alte articole

Mic ghid pentru tâmplăria termoizolantă - partea a II-a Mic ghid pentru tâmplăria termoizolantă - partea a II-a
Izolarea fonica... Izolarea fonica...
Montajul usilor de interior: realizarea operatiunii pas cu pas Montajul usilor de interior: realizarea operatiunii pas cu pas
Etansarea si izolarea ferestrelor Etansarea si izolarea ferestrelor
Cum se vopseste o usa de interior Cum se vopseste o usa de interior
VEKAVARIANT: sistemele de rulouri inteligente de la VEKA VEKAVARIANT: sistemele de rulouri inteligente de la VEKA

Vezi mai multe articole