... usile glisante sunt o optiune din ce in ce mai des folosita de designeri si producatori de mobila sau chiar de constructori. Se pot folosi la sifoniere, biblioteci, dressinguri, dulapuri de orice fel, indiferent de camera si stilul amenajarii. Se pot folosi pentru recompartimentarea locuintei, pentru a desparti un living mai mare in doua, pentru a separa bucataria de hol etc. Acest tip de usi sunt ideala mai ales pentru dressinguri si la diferite nise care ascund
aparatele electrocasnice, conductele sau alte obiecte ce strica integritatea decorului.
Gama de materiale utilizate este foarte larga, astfel incat exista solutii pentru orice fel de amenajare. Usile glisante pot fi din sticla colorata, oglinda securizata, plexiglas colorat sau sablat, Pt melaminat, piele, bambus si alte impletituri. Mai nou au aparut si firme care personalizeaza decorul usii cu tablouri si fotografii alese chiar de dumnevoastra. Trebuie totusi sa tineti cont de dimensiunea usii atunci cand alegeti materialul din care o faceti. De exemplu, pentru o usa standard, din interiorul unui apartament de bloc, daca usa este din pal poate fi direct de podea si tavan. Daca insa alegeti ca material oglinda, pe ambele fete, interior si exterior, va sfatuim ca usa sa se mentina intr-un cadru normal de usa, pentru ca altfel este prea grea si poate fi manevrata cu dificultate. Pentru o astfel de usa este indicat ca tocul sa fie din profil de aluminiu, acelasi folosit pentru geamurile termopan. Avantjul unei usi-oglinda este ca da senzatia unui spatiu mai larg decat real.
In plus, majoritatea firmelor care vand sisteme de glisare ofera clientului libertatea de a-si folosi din plin creativitatea si ataseaza pe usi orice alt material dorit de acesta.
In plus, la sistemele moderne, sina de glisare din partea inferioara se aplica printr-o banda dubluadeziva, protejand astfel pardoseala, care nu mai trebuie sa fie gaurita pentru dispozitivele de fixare.
In cazul in care se doreste recompartimentarea spatiului, sistemul de glisare se detaseaza impreuna cu banda dubluadeziva si pardoseala ramane intacta.
Tot la acest capitol, unele firme ofera o sina cu trei cai de rulare, care permite o deschidere mult mai mare a spatiilor, ce se inchid astfel cu cel putin trei panouri glisante. Ca durata de viata, sistemele de glisare au una destul de ridicata: 10 ani pentru profile si aproximativ 30.000 de glisari pentru rolele aferente.
Deloc de neglijat, zgomotul produs la lovirea dintre doua usi sau in peretele lateral este atenuat de un burduf de protectie, aplicat pe profil.
Singurele dezavantaje ale sistemelor glisante existente in prezent in Romania constau in faptul ca nu ofera o izolare fonica si o etansare perfecte.
Daca vrei sa profiti cat mai mult de spatiul unei camere prin amplasarea ergonomica a mobilei, dar in acelasi timp nici nu vrei sa renunti la usa de acces in incapere, exista usi de interior cu sistem de glisare, care iti satisfac ambele cerinte. In acest fel economisesti spatiul pe care l-ai fi pierdut la unghiul de inchidere si deschidere a unei usi clasice si obtii o amenajare mult mai moderna.
Pentru locuintele cu spatii largi, care se vor separate, dar nu definitiv (adica prin zidarie), sistemele de glisare se pot folosi ca pereti despartitori.
Ambele spatii rezultate astfel au aceleasi avantaje, deoarece peretii glisanti au aspect identic si pe o parte, si pe cealalta. Producatorii s-au gandit la toate detaliile si au incorporat in profile elementele de asamblare si accesoriile. In plus, peretii glisanti se pot adapta la orice fel de incapere, deoarece au pana la 285 cm inaltime si pana la 125 cm in latime. Ele pot fi folosite chiar si in mansarde, subsoluri, sau camere cu peretii inclinati sau plafon inclinat.
Comentarii
Nu exista comentarii.