Utilizarea spatiului interior

27 ianuarie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cum castigam spatiu in interior? 

Cu cat spatiul este mai mic, cu atat mai mult este solicitata ingeniozitatea noastra pentru a-l amenaja asa cum ne dorim. Confortul cotidian? Depinde de abilitatea cu care cream spatii functionale, punem in valoare coltisoarele intunecate sau amenajam diversele zone de depozitare 
 
Si haideti sa incepem cu …
Bucataria. Bucatariile “la cheie” complete integreaza frigiderul, aragazul, cuptorul cu microunde, hota si chiar masina de spalat vase intr-un singur dulap care se inchide cu un oblon 
bucatarie
rulant. Pentru o bucatarie personalizata puteti apela la echipamente special concepute pentru a ocupa cat mai putin spatiu.
Baia. Se poate aplica si aici solutia “la cheie“, instaland o cabina din plastic turnat ce adaposteste toate echipamentele sanitare, robinetele si accesoriile. Versiunile cele mai compacte ocupa aproape 1m² si nu va mai ramane decat sa realizati bransamentele. Exista de asemenea diverse modele de chiuvete, cazi sau cabine de dus reduse ca dimensiuni, montabile in colturi.
Dormitorul. Diversele tipuri de paturi prezinta si ele elemente ingenioase: pe langa canapelele extensibile puteti gasi paturi rabatabile in dulapuri de perete, paturi suprainaltate sau paturi suprapuse. Paturile suprainaltate permit amenajarea de sertare sub platforma care tine loc de saltea. In privinta paturilor pentru copii, fabricantii de mobilier propun “camere complete”, care contin un birou si spatii de depozitare care ocupa utin spatiu.
Living. Mesele escamotabile sunt cu siguranta mai ingenioase decat cele pliante. In plus, ele pot fi reglate la inaltimea dorita (ex. atunci cand mancati). Exista de asemenea mese pliante ce adapostesc seturi de 4 scaune pliante sau chiar banchete cu latimea de peste 30cm, la care pot lua loc 8-10 persoane.
Spatii de depozitare. In functie de spatiu, gust, imaginatie si buget, puteti allege intre dulapuri la comanda si corpuri modulare adaptabile dupa dorinta. Hainele ocupa frecvent spatiul de depozitare cel mai important intr-o locuinta. O solutie simpla consta in amenajarea unui dulap in perete, folosind 2 pereti paraleli intre care fixate tije si etajere. Daca nu dispuneti de spatiu suficient, cautati module variabile, compuse de obicei dintr-un modul vertical cu rafturi si o tija reglabila, care ar trebui sa fie suficiente.
Usile dulapurilor pot sa fie montate in balamale, sa gliseze pe sine sau sa aiba forma unor obloane rulante. In general sifonierele au inaltimea de 1,80m, spatiul de deasupra putand servi la depozitarea obiectelor rar utilizate.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Design scandinav in doza concentrata Design scandinav in doza concentrata
Cum reconditionam mobila veche – Ghid practic Cum reconditionam mobila veche – Ghid practic
Politele - instrumentul ideal pentru amenajarea eficienta a spatiilor mici Politele - instrumentul ideal pentru amenajarea eficienta a spatiilor mici
Amenajarea casei cu mobilier din MDF Amenajarea casei cu mobilier din MDF
Scandinavian Design House lanseaza primul showroom virtual din Romania Scandinavian Design House lanseaza primul showroom virtual din Romania
Cum se mobileaza casa Cum se mobileaza casa

Vezi mai multe articole