Ce tip de vas este mai bine sa folosesti atunci cand pregatesti masa pentru familia ta? Unul cu invelis ceramic sau unul cu invelis de teflon? Ei bine, nu exista raspuns corect sau gresit, de aceea iti prezentam astazi vasul de gatit cu invelis ceramic, urmand ca intr-un articol viitor sa-ti prezentam vasul cu invelis de teflon.
Tehnica acoperirii vaselor de gatit cu un invelis ceramic a evoluat mult in ultimii ani. Tehnologia Thermolon a ajuns sa aiba rezultate apropiate cu cele ale Teflonului. Acest tip de invelis este antiadeziv si contine substante minerale anorganice, in special siliciul.
Invelisul ceramic rezista la temperaturi mari, de pana la 450oC, fara sa se dezlipeasca de pe vas. Invelisul ceramic are avantajul ca, chiar si la temperaturi foarte mari, nu degaja niciun fel de gaz.
Un vas cu invelis ceramic rezista in cuptor, dar mancarea pregatita in el necesita mai mult ulei decat daca ar fi pregatita intr-un vas din teflon.
Acest tip de invelis (cel de ultima generatie) este rezistent la zgarieturi, chiar si la ustensilele cu margini ascutite.
Spre deosebire de alte invelisuri antiaderente, invelisul ceramic nu contine PTFE (PoliTetraFluor-Etilena) si nici nu este folosita controversata substanta PFOA (acidul perfluorooctanoic) la fabricarea sa, substanta care este suspecta ca ar cauza cancer si alte boli daca ajunge la un anumit nivel in organismul uman.
Comentarii
Nu exista comentarii.