on

Cum decoreaza romanii peretii interiori - vopsele in culori calde, tapet floral sau 3D si placari din lemn

23 iunie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cu totii ne dorim o locuinta confortabila, dar care sa arate si bine. Din acest motiv incercam sa ne personalizam caminele fie prin culoare, folosind vopsea lavabila, vopsea cu efecte speciale, tapet etc., fie prin piese de mobilier impresionante. Daca cea de-a doua varianta este mai costisitoare, prima este la indemana tuturor.

Vopselele simple, in combinatie cu cele decorative, tapetul sau placarile speciale din pluta si lemn sunt unele dintre cele mai folosite metode de amenajare a locuintei de catre romani, potrivit Hornbach unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit.

Pentru decorarea peretilor interiori, cele mai importante aspecte de luat in calcul sunt atat stilul, cat si paleta de culori care trebuie sa inspire locatarii. Culorile schimba perceptia si influenteaza starea de bine. Spre exemplu, tonurile pastelate par rezervate si induc calm si relaxare, in timp ce culorile intense confera dinamism. Cel mai important aspect este ca solutia de decorare a peretilor sa fie in linie cu starea de spirit a locuitorilor casei“, afirma Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach Romania.

Potrivit afirmatiilor sale, romanii aleg, de cele mai multe ori, pentru amenajarea peretilor, vopselele clasice, iar albul este in continuare culoarea preferata de majoritate, alaturi de tonurile pale, pastelate. Pe langa vopseaua clasica, cea decorativa este tot mai mult achizitionata de catre clienti datorita avantajelor estetice si a multitudinii de variante pe care le propune.

Vopseaua decorativa este una inspirationala ce prezinta efecte care se pot obtine pe perete in doua pana la trei etape de lucru. Baza o constituie tencuielile cu efect si culorile metalice, completate de instrumentele adecvate. Structurile si aspectele exceptionale care imita lemnul, materialele textile si piatra ofera caracter locuintei“, subliniaza reprezentantul companiei.

Potrivit acestuia, atunci cand vine vorba de vopseaua decorativa, suprafetele texturate sunt din ce in ce mai apreciate, iar structurile cat mai diverse ce pot fi obtinute cu ajutorul acesteia atrag tot mai multi romani.

In ceea ce priveste alegerea vopselei, reprezentantul companiei este de parere ca, pe langa aspectele estetice, trebuie tinut cont de urmatoarele criterii: gradul de rezistenta la spalare, locul unde se aplica si proprietatile pe care aceasta le are - antimucegai, antibacteriana, putere mare de acoperire, rezistenta la umezeala.

 

Tapet in stil floral, victorian sau cu insertii stralucitoare

 

In afara de vopsea, romanii sunt atrasi tot mai mult si de tapet, mai ales atunci cand doresc sa aduca in locuinta un aer deosebit, creativ. Astfel, potrivit Hornbach, cele mai cumparate modele de tapet sunt cele in stil floral, victorian, botanic, alaturi de cele cu insertii stralucitoare sau cu efecte 3D. Raportat la incaperile in care romanii opteaza pentru decorarea peretilor cu tapet, livingul si camera copiilor sunt pe primul loc, deoarece acestea sunt zonele unde se doreste crearea unei povesti, a unui loc intim si primitor.

„Stilul tapetului se va alege in functie de destinatia spatiului ce va fi decorat. In momentul achizitiei, trebuie luata in calcul repetitivitatea modelului pentru care s-a optat pentru a avea numarul corect de role adaptat suprafetei vizate. De asemenea, in functie de zona ce va fi decorata, trebuie ales un anumit tip de tapet. Astfel, cel din fibra de sticla este pretabil in orice incapere, deoarece este foarte rezistent si are functia de armare a peretelui si oprirea unor eventuale microfisuri.  Pe de alta parte, tapetul de hartie are o rezistenta mare la lumina, permite circularea aerului si regleaza umiditatea, fiind potrivit mai ales pentru living si camera copiilor. In acelasi timp, tapetul Vlies este foarte rezistent la spalare, zgarieturi si impact, in timp ce fototapetul are rolul de a aduce scene realiste direct in locuinta“, spune Mugurel-Horia Rusu.

Potrivit specialistilor Hornbach, un proiect de vopsire sau tapetare poate fi realizat chiar si in regim propriu, nu doar cu un mester, insa cel mai important aspect este ca toate instructiunile de aplicare a produselor sa fie citite si urmate cu atentie.

In ceea ce priveste varietatea alegerilor pentru vopsele in magazinele Hornbach, prin intermediul serviciului de mixare a culorilor pot fi create peste un milion de nuante pentru peste 35 de produse. De asemenea, in reteaua companiei sunt disponibile peste 150 de modele de tapet, mereu in stoc.

 

Placari deosebite pentru pereti – lemn, ardezie, piatra naturala

 

Pe langa decorarea peretilor cu vopsea si tapet, solutii de altfel clasice, romanii se inspira tot mai mult  din proiecte si recomandari internationale. Tocmai din acest motiv, placarile cu lemn, piatra naturala, placi de ardezie sau mozaic sunt tot mai des alese de catre clienti“, spune Mugurel-Horia Rusu.

Placarile cu lemn pe pereti si/sau pe tavan creeaza o atmosfera speciala si confortabila in locuinta. Lambriurile si variantele clasice de placi murale nu au doar un aspect placut, ci si avantaje practice: mascheaza cablurile, peretii interiori subtiri sunt fonoizolati, iar pe peretii exteriori poate fi integrat un strat termoizolant suplimentar.

Placile de ardezie sunt adecvate in egala masura ca placare pentru pereti si ca acoperire de pardoseala – atat in interior, cat si in exterior. Piatra naturala veritabila nu are modele artificiale, este extrem de usoara, subtire, flexibila si foarte rezistenta. De asemenea, cand vine vorba de covoarele din piatra, acestea se monteaza usor si sunt foarte rezistente.

Daca vorbim de placari deosebite, in magazinele noastre pot fi gasite si alte variante precum tencuiala de interior decorativa sau elemente decorative din polistiren, care se pot colora usor cu vopsea lavabila, placi murale din cuart si granit,  piatra portelanata si multe altele“, a incheiat reprezentantul companiei.

###

Despre grupul Hornbach

 

Fondata in anul 1877, Hornbach este singura companie din domeniul constructiilor si gradinaritului care se poate mandri cu o istorie de 6 generatii. In acest moment, concernul detine 160 de magazine mixte de materiale de constructii si gradinarit si magazine online, in 9 tari din Europa (Germania, Austria, Olanda, Cehia, Luxemburg, Elvetia, Suedia, Slovacia si Romania), dintre care 6 in Romania (Bucuresti Berceni, Bucuresti Militari, Bucuresti Balotesti, Brasov, Timisoara si Sibiu).

Conceptul comercial si gama de produse sunt orientate in intregime catre sprijinirea proiectelor clientilor. Hornbach le garanteaza acestora preturi mereu mici, fiind lider de piata pe acest segment, iar consilierea oferita de specialistii companiei direct la raft si serviciile puse la dispozitie in fiecare magazin sunt foarte apreciate.

Prin pionierat, cum ar fi deschiderea primului magazin mixt de materiale de constructii si produse de gradinarit (1968), a primului megastore (1980) si a primului magazin de materiale de constructii cu conceptul drive-in (2003), Hornbach isi dovedeste in permanenta forta inovatoare. De decenii, Hornbach este considerat un angajator de top, in acest moment avand aproximativ 21.000 de angajati care contribuie la succesul companiei.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Gletuirea si vopsirea peretilor Gletuirea si vopsirea peretilor
Placarea peretilor la interior Placarea peretilor la interior
Protejarea si finisarea colturilor peretilor din casa Protejarea si finisarea colturilor peretilor din casa
Pereti din gips-carton, avantaje si dezavantaje Pereti din gips-carton, avantaje si dezavantaje
Gips-carton sau design fara limite (II) Gips-carton sau design fara limite (II)
GoodHome – Vopsea lavabila pentru interior GoodHome – Vopsea lavabila pentru interior

Vezi mai multe articole