on

“Peretele sufrageriei situate la etajul 7 este ud pana la jumatate. Ce solutie ajuta sa scap de problema?”

05 martie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Umezeala peretilor este una dintre cele mai des intalnite probleme in locuintele vechi, atat in case, cat si in blocuri. Drept urmare, pe forum primim constant de la cititorii nostri mesaje pe aceasta tema. Printre cele mai recente este acesta:

“Cazul meu este ca in sufragerie, la etajul 7 al unui bloc vechi de 40 de ani, neanvelopat, am peretele interior ud pana la jumatate, la -10 grade in exterior si 18-19 grade in interior. Am avut mucegai la inceputul iernii si am dat cu spray. Umiditatea in camera este de 50%.
Eu as vrea sa izolez pe interior, fiindca nu stiu cand va fi anvelopat, si pentru ca ma dispera aparitia mucegaiului. Am dormitorul pe colt, izolat cu polistiren de 5 cm. Acolo tin temperatura la 21 de grade si nu prea am probleme cu mucegaiul, insa as vrea sa schimb izolatia cu altceva (nu polistiren).

Din cate am vazut pana acum, variante cu maximum 5 cm grosime, ma intereseaza:

  • panourile compozit (polistiren + gips carton)
  • panouri sandwich interior
  • THERMOTOP
  • materiale "exotice", nu stiu cat de bune: aKtivTHERM, Multipor
  • gipscarton + vata minerala nu prea iau in calcul, deoarece grosimea ar depasi 5 cm

As avea nevoie de niste sfaturi de la un cunoscator. Acum inclin spre THERMOTOP sau compozit, dar sunt inca in perioda de informare. Ma ingrijoreaza punctul de roua care ar putea forma mucegai intre perete si izolatie si as vrea sa stiu care dintre solutiile enumerate ar rezolva aceasta problema.”

Pentru situatia prezentata, specialistul nostru, Gemini, a propus urmatoarea solutie:

“Recomandarea este sa faceti o izolatie cu gipscarton si vata de sticla cu bariera de vapori. Lucrarea poate fi executata la o grosime de 5.5 cm cu totul. Este necesara utilizarea unui strat de vata minerala de 5 cm, montat in spatiul de 4.25 cm dat de structura. Veti scapa rapid si simplu de probleme, cu deranj minim si cu un montaj aproape uscat”.

Cititorul nostru a solicitat, ulterior, informatii si despre produsele cele mai recomandate pentru lucrarea planificata:

“Aici am o nedumerire, uitandu-ma pe ce este pe piata: vata minera caserata cu aluminiu (la care inteleg ca nu mai este necesara bariera de vapori adaugata suplimentar) are o conductivitate termica mai mare decat cea necaserata (0.042 vs 0.034) (Isover Rio Alu caserata cu aluminiu 12000 x 1200 x 50 mm vs Isover Forte 2 x 4500 x 1200 x 50 mm). Daca am inteles corect, conductivitatea termica mai mica este mai buna. De ce sta mai rau la acest aspect cea caserata decat cea simpla? Ma asteptam sa fie invers. Este vreo marca pe care o recomandati, si vata, si gips carton?"

Iata raspunsul primit de cititorul nostru:

“Comparatia dumneavoastra legata de coeficientul de izolare si existenta foliei de aluminiu nu este tocmai corecta. Un sortiment de vata are acel coeficient pentru ca asa este proiectat si realizat produsul. Faptul ca are sau nu folie de aluminiu este o alta chestiune si nu exista neaparat o legatura cu gradul de izolare oferit.

Alegeti un sortiment potrivit pentru aplicatia dumneavoastra., cu un coeficient cat mai mic. Daca optati pentru un produs din vata de sticla caserata, prin imbinarea etansa a fasiilor de vata nu mai este necesara utilizarea unei bariere de vapori separate.

Pentru ca ati specificat sortimentele Isover, puteti alege intre Domo si Uniroll, cu 0.039 sau 0.036. Mai sunt si alte produse de la Knauf sau Ursa cu coeficient in jur de 0.038 - produsele pentru compartimentari interioare, care pot fi gasite la grosime de 5cm sau 2x5cm."

Asa cum observi, Forumul Misiunea Casa este locul in care multe dintre intrebarile cititorilor nostri isi gasesc raspuns. De aceea, daca si tu cauti solutii pentru construirea si amenajarea propriei locuinte, te asteptam aici: http://www.misiuneacasa.ro/forum/forum.php

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tapet vs Vopsea cu Efecte Speciale Tapet vs Vopsea cu Efecte Speciale
Amenajarile Interioare, intre alegerile bunului gust si efectuarea corecta a operatiunilor. Amenajarile Interioare, intre alegerile bunului gust si efectuarea corecta a operatiunilor.
Cum sa transformi un perete in tabla de scris Cum sa transformi un perete in tabla de scris
Refacere tavan gips carton Refacere tavan gips carton
Sfaturi pentru a-ti vopsi singur peretii Sfaturi pentru a-ti vopsi singur peretii
Gips-carton sau design fara limite (I) Gips-carton sau design fara limite (I)

Vezi mai multe articole