on

Refacere tavan gips carton

21 martie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Gips cartonul este o placa rigida de gips turnata intre doua straturi de carton special, acesta a devenit popular datorita beneficiilor pe care le aduce unei locuinte. El poate fi folosit ata pentru realizarea finisajelor interioare, cat si pentru compartimentarea unei case, realizarea peretilor despartitori, tavane si placari. Acesta se foloseste la interior, dar exista si placi de gips carton speciale pentru fatade.

Deoarece permit realizarea unor elemente decorative intr-o multitudine de forme si dimensiuni, placile din gips carton sunt apreciate de catre multi meseriasi si beneficiari ai lucrarilor.

Avantajele gips cartonului:

- Este un material ecologic ce poate fi reciclat in totalitate, iar datorita compozitiei sale nu degaja niciun fel de miros sau substante toxice. De asemenea, ii va permite peretelui sa respire, umiditatea din camera fiind mentinuta in parametri optimi;

- Este usor de montat, procesul fiind foarte rapid;

- Dupa ce placile de gips carton au fost montate, pot fi vopsite imediat;

- Este foarte usor de taiat, placile de gips carton pot fi modelate in aproape orice forma intr-un timp foarte scurt;

- Capacitatea de izolare termica este mai buna decat in cazul peretilor masivi, placile din gips carton nu lasa senzatia de „perete rece”;

 - Este un material usor, utilizarea placilor de gips carton permite castigarea de spatiu in interiorul locuintei;

Diy2307, forumist incepator Misiunea Casa se confrunta cu urmatoarea problema:

"Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: in bucatarie a fost izolat tavanul cu vata, urmand ca peste sa fie aplicate placi de rigips (verde-antiumezeala). Insa mesterul care a lucrat nu a aplicat nici un fel de banda la imbinarile dintre placi si la cateva saptamani au aparut fisurile care nu dispar nici dupa aplicarea chitului acrilic. Acesta a folosit tencuiala de ipsos Rimano Ten sa incarce golurile si a smirgheluit pe deasupra, insa este foarte inestetic. Acum m-am apucat sa razuiesc varul lavabil (aplicare apa + razuire) insa e un chin si am observat ca intre unele placi exista un spatiu de mai bine de 1 cm. Intrebarea mea e urmatoarea: este in regula sa razuiesc totul pana la placa de gips carton, sa aplic chit Rigips Super la imbinari + banda de hartie pentru finisare si apoi sa dau cu amorsa si var lavabil? Mentionez ca in unele locuri s-a dus hartia ce inveleste placa de rigips. Trebuie gletuit tot tavanul?"

Raspunsurile nu au intarziat sa apara.

Specialistul MC: "Slab 'meserias' ati mai avut. Trebuie sa indepartati cat mai bine materialul din rosturi dupa care sa rechituiti rosturile cu pasta de rosturi si banda din fibra de sticla. Dupa ce finisati suprafata rosturilor aplicati asa:

- Amorsa compatibila cu noua vopsea lavabila si lasati sa se usuce;
- 1 strat din noua vopsea lavabila aplicat doar pe rosturile reparate.

Dupa uscarea vopselei aplicate amorsati toata suprafata tavanului si vopsiti peste tot cu vopsea lavabila."

Diy230: "Multumesc frumos! Dupa ce razuiesc totul, e necesar sa dau cu amorsa ceresit ct17 si apoi cu ct127 peste tot? Sau e in regula sa nivelez cu glet acolo unde s-a desprins hartia verde si la imbinari sa fac cum ati spus dvs?"

Specialistul MC: "Vopseau lavabila o smirgheluiti superficial, nivelati cu glet acolo unde s-a desprins hartia si la imbinarile placilor."

Diy2307: "Se poate sa gletuiesc acum cu Super Rigips sau trebuie sa mai curat? Intrebarea nr 2 e: trebuie sa tai cu un cutter in forma de V la imbinari? Multumesc. Pana la urma am dat jos tot varul lavabil. Urmeaza sa fac imbinarile si sa dau peste tot cu un strat fin de CT127 pt ca e desprinsa in multe locuri foaia verde. Este in regula?"

Specialistul MC: "De ce vreti neaparat sa gletuiti placile de gipscarton? Daca imbinarea placilor este cea cu marginea din fabrica nu trebuie sa taiati cu cuterul in forma de V. Reparati doar in zonele unde e desprins cartonul."

Diy2307: "Nu vreau sa gletuiesc tot, insa ma gandesc ca poate se va vedea dupa varuire unde e desprins (am auzit ca unii gletuiesc toata placa). Am sa dau doar in acele zone ca mi-e mai usor oricum! Dar la imbinari mai trebuie sa curat sau se poate sa aplic pasta de imbinare in stadiul asta? Va multumesc tare mult ca ma ajutati!"

Mai multe detalii despre acest subiect vei gasi aici. Nu uita sa te alaturi comunitatii noastre, te poti inregistra aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amenajarea casei cu tapet - Tipuri de tapet si Ghid de montaj Amenajarea casei cu tapet - Tipuri de tapet si Ghid de montaj
Aplicarea Vopselelor Decorative – Sfaturile Specialistilor Aplicarea Vopselelor Decorative – Sfaturile Specialistilor
Pata de culoare care te inconjoara Pata de culoare care te inconjoara
Cum alegem vopseaua lavabila pentru baie? Cum alegem vopseaua lavabila pentru baie?
Amenajarile Interioare, intre alegerile bunului gust si efectuarea corecta a operatiunilor. Amenajarile Interioare, intre alegerile bunului gust si efectuarea corecta a operatiunilor.
Scapa de mirosul toxic de vopsea | Vopseste cu DURAZIV FARA MIROS! Scapa de mirosul toxic de vopsea | Vopseste cu DURAZIV FARA MIROS!

Vezi mai multe articole