Ce ziceti de un tavan al carei culoare sau model il puteti schimba in doar 3 ore si va ofere protectie maxima in cazul in care va inunda vecinul de deasupra? Poate pare ceva imposibil, dar acesta chiar exista si nu este chiar o noutate. Asa numitele tavanele extensibile au aparut pentru prima data in Roma si Grecia Antica, acestea fiind imbracate in stofa sau matase pentru a masca mici imperfectiuni ale constructiei.
Francezii au fost cei care au perfectionat aceasta tehnica prin anii ’60 si au inventat tehnologia care sta la baza tavanului extensibil de astazi. Format dintr-un sistem cu doua componente de baza, mai exact profilul perimetral si membrana extensibila, aceasta tehnologie reprezinta cea mai moderna si simpla modalitate de a decora suprafata tavanului. Practic, tavanul extensibil este confectionat dintr-o membrana fina din PVC, clipsata in profilul montat in jurul perimetrului de camera, pe suprafete plane sau curbate.
Dupa intinderea acestei membrane care va crea in final tavanul fals al camerei pe care o redecorati, puteti fixa corpuri de iluminat, alarme, echipamente de ventilare. Instalarea poate dura intre 3 si 5 ore, in functie de suprafata camerei si complexitatea designului pe care doriti sa-l realizati. In cazul unor scurgeri de apa accidentale, aceasta membrana cu proprietati elastice poate suporta pana la 100 de litri pe metru patrat, ceea ce face ca mobilierul si alte obiecte din interior sa nu fie afectate. In plus este non-toxic, rezistent la mucegai, anti-static (fara praf) si datorita montajului in conditii de curatenie, nu presupune o protectie speciala a obiectelor din camera in care se lucreaza. Dupa montare puteti avea acces la spatiul situat intre tavanul extensibil si tavanul camerei, pentru ca membrana din PVC poate fi scoasa temporar si remontata in configuratia initiala cu multa usurinta.
Eficienta si estetica acestora nu are egal. Tavanele extensibile sunt disponibile in sute de culori si finisaje capabile sa satisfaca si cele mai exigente cerinte ale designerilor de interior, oferind in final diferite tipuri de suprafete - mate, lucioase, metalice, translucide si artistice (tavane imprimate cu imagini), precum si toate imbinarile posibile de culori. Cu un tavan extensibil puteti obtine o suprafata perfect plata si neteda a tavanului, dar in acelasi timp puteti crea suprafete curbate (in forma de con, valuri, planuri suprapuse etc).
Comentarii
Nu exista comentarii.